Zašto Wizi? Intervju s Vladimirom Minovskim, generalnim direktorom

Promjena je konstantna, posebice u svijetu mobilnosti gdje je Cammeo više od 18 godina bio sinonim za pouzdanost i inovaciju. Danas, ta ista energija i predanost evoluiraju u nešto veće – Wizi je novo ime koje će krojiti put prema budućnosti. U ovom intervjuu, generalni direktor Wizija otkriva srž preobrazbe od Cammea do Wizi, objašnjavajući kako će ova promjena obogatiti iskustva korisnika i resetirati standard u industriji.

 

Velike su novosti u vašoj tvrtki. Možete li nam reći više o prelasku s Cammea na Wizi?

 

CEO: Da, zaista je uzbudljivo vrijeme za nas. Cammeo, kao brend, dugi niz godina bio je sinonim za pouzdanost i inovativnost u taxi industriji. Odluka o prelasku na Wizi nije donesena preko noći. To je rezultat detaljnog promišljanja o tome kako možemo dalje rasti i pružiti još bolju uslugu našim klijentima.

 

Što “Wizi” predstavlja? Koji je razlog promjene imena?

 

CEO: “Wizi” simbolizira sigurnu, udobnu i povoljnu vožnju, što su ključni aspekti koje želimo naglasiti. Želimo da naši korisnici imaju sigurnu, udobnu i povoljnu vožnju s vozačima koji su profesionalci u svojem poslu. Osim toga, Wizi predstavlja našu posvećenost inovacijama i tehnologiji, što će biti očigledno kroz našu novu aplikaciju i usluge koje nudimo.

 

Uz novi logo i cjelokupni vizualni identitet vežete i novi slogan – “Moja vizija slobode”. Možete li nam reći više o simbolici i značenju ovog slogana za brend?

 

CEO: Slogan “Moja vizija slobode” nije odabran slučajno. On jasno reflektira našu misiju i aspiracije – kako prema našim partnerima tako i prema krajnjim korisnicima. Za naše partnere, simbolizira mogućnost stvaranja i ostvarivanja izvrsnih poslovnih rezultata, rastući zajedno s Wizi brendom u duhu poduzetništva i samostalnosti. Za naše korisnike, on naglašava slobodu kretanja – neovisnost i lakoću dostizanja željenih destinacija uz kvalitetan i siguran prijevoz. Slogan odražava dvostruku perspektivu slobode koja je u srcu svega što radimo – omogućiti slobodu i stvarati prilike.

 

Kakve promjene mogu očekivati vaši stalni klijenti?

 

CEO: Naši klijenti mogu očekivati poboljšanu uslugu, još veću pouzdanost i niz novih funkcionalnosti u našoj aplikaciji. Međutim, ono što se neće promijeniti je naša posvećenost kvaliteti i zadovoljstvu korisnika. Za naše klijente mi smo sinonim standardizirane kvalitete, koja jamči sigurnu i cjenovno pristupačnu vožnju u udobnim i urednim automobilima, s vozačima koji su uljudni, komunikativni i nenametljivi te koji znaju pružiti toplu, ljudsku uslugu i to želimo zadržati i dodatno isporučiti.

 

Kako će rebranding utjecati na vaše partnere vozače i zaposlenike?

 

CEO: Naša filozofija poslovanja je jednostavna: vozač je na prvom mjestu, a poslovno okruženje mu treba omogućiti odličnu zaradu i siguran posao. Jer kada su naši partneri zadovoljni, onda su zadovoljni i klijenti.

Naši vozači i zaposlenici su srce našeg poslovanja. Ovaj rebranding donosi nove mogućnosti za obuku, razvoj i napredovanje unutar tvrtke. Također, radimo na poboljšanju naših interno korištenih tehnoloških rješenja, što će im olakšati svakodnevni rad.

 

Koje su dugoročne vizije i ciljevi za Wizi?

 

CEO: Naš dugoročni cilj je biti lider u inovacijama u sektoru mobilnosti i prvi izbor našim putnici-ma kada je njihova mobilnost u pitanju. Radimo na integraciji naprednih tehnologija kao što su AI i automatizacija kako bismo poboljšali korisničko iskustvo. Također, jedan od ciljeva ovog rebrendinga je internacionalizacija brenda, te iako sada radimo već na tržištima Slovenije, Sj.Makedonije i Hrvatske, dugoročno imamo plan i za daljnje širenje naših usluga.

 

Za kraj, što biste željeli nadodati svojim trenutnim i budućim putnicima? 

 

CEO: Hvala svim našim putnicima na stalnoj podršci. Uzbudljivi dani su pred nama i nadamo se da ćete biti dio naše nove Wizi avanture. Očekujte samo najbolje od nas, jer mi radimo sve kako bismo vaša putovanja učinili što ugodnijima.