Osobni automobili – pogled u budućnost? 

Gledajući nekoliko desetljeća u nazad, osobni automobili odavno su prestali biti luksuz i postali su nužda.

No jedan automobil po kućanstvu odavno je prestao biti dovoljan za životne, socijalne i društvene potrebe svih članova kućanstva.

Zato danas u svako doba dana imamo velike gužve na prometnicama, nedovoljno parkirnih mjesta, jaku onečišćenost zraka u većim gradovima i prometnu infrastrukturu prilagođenu nekim prošlim vremenima.

Sve je to, uključujući visoke troškove posjedovanja automobile i razvoj tehnologije, potaknulo društvo da krene razmišljaju o alternativnim načinima prijevoza.

Na osobne automobile prestajemo gledati kao simbole neovisnosti, statusa i slobode i neminovno tražimo alternativne oblike prijevoza.

 

Urbanizacija

Danas sve više i više ljudi živi u gradovima. Procjenjuje se da će taj trend samo rasti te da će za tridesetak godina više od polovice svjetskog stanovništva živjeti u gradovima.

Što ne samo da će utjecati na kvalitetu života, već će promijeniti i način kretanja stanovništva te mobilnost kao takvu.

Kada bi svaki stanovnik u gradu posjedovao vlastiti automobil, opće stanje bilo bi jednostavno neodrživo. Zato su opcije usluga prijevoza sve prikladnije, popularnije i održivije.

 

Pretplatnička era već nam je stigla

Način života i stavovi mladih jasno pokazuju da budućnost društva nije u posjedovanju, već u najmu ili pretplati.

Cijena, fleksibilnost i praktičnost najvažnije su vrijednosti mlađih generacija, a ruku pod ruku s time ide i održiviji i praktičniji način prijevoza.

Sjetite se samo Netflixa, Spotifya, YouTube premiuma ili Amazona. Pretplata nudi slobodu i neobavezu. Dok vam se neka usluga sviđa koristite ju, a ako vam dosadi ili vam više nije potrebna, otkažete ju u samo nekoliko klikova. Bez dodatnog vremenskog ili novčanog troška. Bez nepotrebnih briga.

 

Wizi – vaš partner za mobilnost 

Na isti način moglo bi funkcionirati i posjedovanje osobnih automobila. S aplikacijom za vožnju kao što je Wizi, jednostavno, brzo i lako možete stići gdje god želite. Bez nepotrebnih briga ili troškova.

Ne morate brinuti hoćete li naći parkirno mjesto, smanjujete trošak goriva i puno ste slobodniji u kretanju.

Dugoročno, ne plaćate troškove osiguranja i održavanja automobila. Osim toga, postajete dio ekološki svjesnijeg načina kretanja i življenja.

 

Preuzmi Wizi app i započni kretanje gradom održivo i sigurno već danas – bez žrtvovanja kvalitete!